Dobredojdovte Na DynamiC Forumot ve molim registrirajte se!!

Logitech Gaming Mouse G500

Go down

Logitech Gaming Mouse G500

Пишување  adNNf4total on Нед Jул 18, 2010 9:50 am

Još jedan u nizu vrlo uspešnih Logitech igračkih modela miševa. Ovaj model koristi USB interfejs, ima novi laserski senzor rezolucije 5700DPI i poznati hyper-fast scroll točkić. Miš se odlično pokazao u praksi, a korisnici će imati između ostalog na raspolaganju i integrisanu memoriju za čuvanje svih podešavanja.
Logitech je dobro poznat po periferijskim uređajima od kojih prvo mesto definitivno zauzimaju miševi. Već dugi niz godina miševi ovog proizvođača osvajaju brojne nagrade i u pitanju su uređaji koji uvek donose brojne novine pošto je Logitech jedan od pionira u toj oblasti. Od pre izvesnog vremena, kompanija se okreće i ka igračima koji su tradicionalno najzahtevniji kupci, sa već nekoliko generacija igračkih kontrolera. Model sa testa G500 je naslednik u liniji vrlo uspešnih modela kao što su MX500, MX518 i G5, i zanimljivo je pogledati šta je Logitech uradio da produži život ove izuzetno uspešne serije miševa.

Ključne karakteristike

Izuzetno precizan laserski senzor od 5700DPI
Radi na svim površinama, uključujući i staklo
Integrisana memorija koja pamti podešavanja
Tegovi za regulisanje balansa i težine
Utisak kvare

Ništa posebno
Specifikacija

Senzor: laserski 200-5700DPI, podešavanje osetljivosti u realnom vremenu
Interfejs: USB
Broj tastera: 10
Karakteristike: 12MP/s, 165"/s, 30g acceleration, 1ms response time, 1000Hz polling rate, do 27g dodatne težine, integrisana memorija
Logitech Gaming Mouse G500

Prvo što se može reći je da oblik veoma podseća na prethodne modele koje smo već imali prilike da testiramo i koji su vrlo popularni kod igrača. Miš je nešto više simetričan nego ranije (na žalost, i dalje je prilagođen desnorukim korisnicima), sa levom bočnom stranom na kojoj stoji palac koja je malo šira i bolje uklopljena u linije miša. Materijal je veoma kvalitetan, mat finiša, sa bočnim stranicama koje su hrapave, tako da miš neće kliziti u rukama posle dužeg korišćenja, kada se šaka oznoji. Primećujemo da je kabl presvučen upletenim zaštitnim platnenim omotačem, što znači da će potrajati duže od običnog plastičnog kabla. U pakovanju dolaze i tegići ukupne težine 27g, njih 12 i to 6 od po 4.5g i 6 od po 1.7g. Kertridž koji se umeće sa donje strane miša ima 6 ležišta, pa je broj kombinacija dosta veliki i verujemo da će svako naći dobitnu kombinaciju.

Gornja površina miša ima interesantnu šaru koja neće dozvoliti da ikada izgleda prljavo, što je dosta zahvalno. Primećujemo da je Logitech ovde instalirao prepoznatljivi točkić sa hyper-fast skrolom, što je malo neobično pošto se ipak radi o igračkom mišu kome to realno i nije potrebno. Scroll je inače metalni, sa gumiranim centralnim delom, a dodatno iza njega stoji i zaseban taster kojim se prebacuje režim rada scroll-a. Inače, pored standardnog vertikalnog, tu je i horizontalni skrol. Pored dva standardna mouse tastera, imamo i dva dodatna + i - kojima se reguliše osetljivost miša (od 200 do 5700DPI). Da bi korisnik znao koja je "brzina" aktivna, postoje i LED statusne diode. Sa bočne strane su postavljena i dodatna tri tastera, i treba znati da se svi mogu programirati po želji, uključujuči i memorisanje makroa. Miš inače ima integrisanu memoriju, pa se sva podešavanja mogu sačuvati, nezavisno od računara.

Rezime

U praksi, miš se pokazao sjajno, senzor je izuzetno brz, i gledajući samo parametre odziva i brzine, G500 spada među najbrže miševe na tržištu. Kvalitet izrade i mogućnosti podešavanja su takođe odlični i prilagođen potrebama zahtevnih igrača. Tegovi odnosno podešavanje balansa i težine mogu dosta značiti onima koji vole do detalja da miš prilagode svojim potrebama, stim što je miš i bez dodatnih tegova solidno težak, što treba imati u vidu. Sve zajedno, G500 jeste dosledan naslednik osvežen moćnim senzorom i novim scroll točkićem, i sigurno je da će biti popularan bar onoliko koliko njegovi prethodnici.

adNNf4total

Број на мислења : 85
Join date : 2010-07-18

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Вратете се на почетокот

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот